Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Тарт Татен с червен лук

Тарт Татен с червен лук

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Тарт Татен с червен лук
Снимка: Храна за Душата
2 / 5с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Козе сирене, червен лук и класическият тарт татен - не може да устоите"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • краве масло - 130 г
  • вода - 200 мл
  • червен лук - 5 - 6 глави
  • сирене - 200 г (козе)
  • кафява захар - 100 г
  • куркума - 15 г
  • салвия/градински чай - 20 г
  • зехтин
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите основата за тарта смесете в купа студеното масло на кубчета, брашното и куркумата. Разбъркайте с ръце. Добавете постепенно водата и омесете тестото.

За плънката карамелизирайте едро нарязания лук с кафявата захар в загрят съд с олио, подходящ за печене. Нарежете на ситно градинския чай и добавете в съда при лука.

Разточете масленото тесто с дебелина 5 мм и покрийте с него лука в съда. Подпъхнете краищата на тестото. Поръсете отгоре с кафява захар. Прехвърлете съда от котлона във предварително загрята на 200° C и изпечете за около 15 мин.

Когато тарта е готов, го обърнете в подходяща чиния за сервиране и поръсете с натрошено козе сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: