Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен гювеч с бял патладжан и грах

Постен гювеч с бял патладжан и грах

Постен гювеч с бял патладжан и грах
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 2 малки или 1 среден
  • лук - 1 глава
  • грах - 5 с.л. от буркан
  • бял патладжан - 3 малки
  • шарлан - 3 с.л.
  • хималайска сол - 2 и 1/2 ч.л. фина
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги нарязваме на средно. Към тях добавяме нарязаните на кръгчета или четвъртинки моркови, чушката, доматите и лука. Прибавяме граха, овкусяваме със солта и шарлана.

Разбъркваме ги заедно и наливаме малко водичка до средата на височината на картофите. След това нарязваме белия патладжан заедно с кората, като преди това сме го измисли, на филийки - кръгчета ако 1 см широки.

Не трябва да са тънки резанчета, тъй като гювечът се пече доста време и може да изгорят. Подреждаме кръгчетата отгоре, навсякъде да има, и ги намазваме с шарлан.

Печем около 45 минути на 250 градуса. Поднасяме топло.

Патладжанът независимо дали е бял или не, си има много интересен мирис и вкус, който е типично характерен за гювеча!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: