Необикновени кюфтенца

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168735961k1
Необикновени кюфтенца
Снимка: Моника Иванова
1 / 6
01/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • червена леща - 400 г сварена
  • моркови - 1 бланширан
  • яйца - 1 - 2
  • чубрица - 1 с.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • копър - 3 - 4 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • пълнозърнесто брашно - 3 с.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме червената леща за около 10-15 мин, на нея и е необходимо по-малко време. След което я прецеждаме хубаво и оставяме настрана да изстине.

През това време нарязваме магданоза, копъра и чесъна. След като е готова, към лещата добавяме яйцето и брашното разбъркваме и при нужда добавяме и второ яйце.

Сместа трябва да е подходяща за направата на кюфтенца. След което добавяме и подправките и разбъркваме отново.

Слагаме готовите кюфтета върху хартия за печене и печем на 220 градуса за около 30-40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: