Лесни саламки

Лесни саламки
Снимка: Цветелина Стойкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Лесни саламки, с които закусваме, а после не спираме мислим по цял ден"

Необходими Продукти

  • мая - 1/2 кубче
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 300 - 350 г
  • вода - 100 - 200 мл
  • олио
  • масло - 1 с.л.
  • луканков салам - 10 бр. на кръгчета
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с топла вода разтворете маята. В дълбок съд сипете брашно с щипка сол, направете кладенче и постепенно добавете маята. Размесете добре докато се получи средно твърдо тесто. Оставете за около 1 час да втаса.

Когато е готово, го измесете с малко брашно и разточете голяма тънка кора. С чаша направете кръгчета от тесто.

Във всяко едно кръгче сложете навито на фунийка кръгче салам и завийте с тестото.

Подредете получените саламки в намазнена тава.

С четка ги намажете отгоре с малко масло и поръсете чубрица.

Печете на 150-180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: