Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Охлювчета със салам и сирене

Охлювчета със салам и сирене

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53270294
Охлювчета със салам и сирене
Снимка: К.Георгиева
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вместо обикновените милинки зарадвайте децата си с тези ароматни и много вкусни охлювчета със салам и сирене"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 600 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • мая - 1 кубче
  • олио - 6 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • за плънката
  • сирене - около 350 - 400 г
  • салам - 200 - 250 г
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • чубрица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти за тесто се омесва меко тесто и се оставя да втаса за около 30 мин.

След това се разточва на овална/правоъгълна кора с дебелина около 0.5 - 1 см.

Отгоре се разпределя плънката и се навива на стегнато руло.

С остър нож се режат се охлювчета с дебелина 1 - 1.5 м и се подреждат в подходяща тава с хартия /не е нужно да се намазнява/.

Пекат се около 30 мин на 180 градуса с вентилатор.

Може да се намажат с жълтък преди печене.

Получават се около 20 охлювчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: