Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния със салам и зеленчуци

Яхния със салам и зеленчуци

Яхния със салам и зеленчуци
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Ето една икономична рецепта за яхния със салам и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • салам - 200 г (камчия, телешки или хамбургски )
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • морков - 1 бр
  • зеле прясно - 200 г
  • праз - 1 стрък
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме ситно зелето и праза. Картофите белим и нарязваме на кубчета. Белим и моркова и настъргваме.

В малко олио запържваме нарязан на кубчета салам и когато е готов, изваждаме от мазнината. И в същата слагаме праза, зелето, моркова, наливаме малко водичка и задушаваме, докато изври течността. Тогава ръсваме черен пипер на вкус, червен пипер (2 ч.л.), сол и брашно (1-2 ч.л.).

Наливаме топла вода до нивото на продуктите и като заври, сипваме картофите. Прибавяме и нарязан зелен магданоз.

Варим яхнията до готовност - хубаво да се сварят всички продукти, като няколко минути преди да свалим от котлона, прибавяме и запържените парчета колбас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: