Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Саламки от готово тесто

Саламки от готово тесто

Саламки от готово тесто
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Няма месене, няма втасване - взимате едно готово тесто и саламките са готови за минути"

Необходими Продукти

  • готово тесто - 500 г
  • салам - по избор
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточете тестото на правоъгълник. Разрежете го на ленти.

Вземете две парчета салам и ги застъпете в единия край, за да може кренвиршката да стане дълга.

Завийте на руло, като оставяте малко място при навиването и след това да има малко обем.

Завийте лентите тесто около салама, като застъпвате единия край на тестото при навиването (както фунийките).

Подредете ги в тавичка, застлана с хартия за печене на разстояние. Оставете ги да втасат за половин час.

Намажете с жълтъка, прясното мляко и олиото.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Саламките от готово тесто са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: