Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Веган разядка с червено цвекло и нахут

Веган разядка с червено цвекло и нахут

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Веган разядка с червено цвекло и нахут
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Нека всички вегани се радват, защото открихме чудна разядка с червено цвекло и нахут за тях"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 300 г сварено
  • нахут - 250 г от консерва или предварително сварен
  • червени чушки - 1 бр. печена, белена
  • лимонов сок - 25 мл.
  • сусамова паста - 50 г (или семена сусам)
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 25 мл
  • кимион - 1 щипка
  • къри - 1 щипка
  • сол - 1 с.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете цвеклото, чушката и чесъна на парченца. Сложете ги в купата на блендер или кухненски робот заедно със зърната нахут, отцедени от течността в консервата или водата от варенето.

Сипете зехтина, лимоновия сок, сусамовата паста или семенца сусам. Накрая подправете със солта, кимиона и кърито.

Пуснете уреда на средна скорост и прогресивно увеличавайте до максимална докато получите фина паста.

Разпределете разядката в купички и поднесете с препечени филийки пълнозърнест хляб.

Добър апетит!

Веган разядката с червено цвекло и нахут е страхотна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: