Начин на приготвяне
Измиваме ориза и го накисваме в изворна вода, докато подготвим зеленчуците.
Нарязваме червеното цвекло на кубченца, моркова на четвъртинки, а лука, спанака, джоджена, магданоза и пресния лук – на ситно.
Сипваме ги в средно голяма тава и прибавяме нахута заедно с хубаво измития и отцеден накиснат ориз.
Овкусяваме с подправките: кимион, куркума, мадраско къри, черен и червен пипер, джинджифил на прах и хималайска сол.
Сипваме нерафинирано слънчогледово масло – шарлан, и разбъркваме всички съставки с дървена равна бъркалка.
Зареждаме тавата да се пече в загрята фурна за около 40-45 минути на 250 градуса (отгоре и отдолу), като на половината време разбъркваме печения ориз и после оставяме да се запече.
Поднасяме зеленчуковото ястие топло и ароматно.
Изключително вкусна и ароматна рецепта за шарен ориз на фурна с нахут, спанак и червено цвекло за една уютна семейна вечеря!
Чудно Вкусно!