Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Хашимаки от палачинки с пиле

Хашимаки от палачинки с пиле

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Хашимаки от палачинки с пиле
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
05/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Не е трудно да отгатнете, че Хашимаки в превод означава най-мега яката палачинка с пилешко"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 500 г почистено месо
  • барбекю сос - 4 с.л.
  • зеле - 1/4 ч.ч.
  • моркови - 1/4 ч.ч.
  • лук - 1/4 ч.ч. зелен
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • за палачинките
  • яйца - 2 бр.
  • пилешки бульон - 2 ч.л. сух
  • брашно - 250 г
  • вода - 400 мл хладка
  • олио - 2 - 3 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на ивици и го мариновайте в барбекю соса за 2 ч.

Нарежете морковите, зелето и и лука на ситно. Намажете тиган с олио и изпържете пилешките ивички до готовност. Нарежете и месото на ситни кубчета. Объркайте месото със зеленчуците.

Направете сместа за палачинките, като разбъркате яйцата, брашното и сухия бульон до гъста, гладка смес. Разредете с водата, като разбърквате с бъркалка. Оставете готовата смес да престои 30 мин.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерена температура на котлона. Намажете с олио. Сипете от палачинковата смес и разнесете в кръг, за да стане по-тънка палачинката. Веднага поръсете с 1-2 с.л. от плънката и притиснете, за да залепне за палачинковата смес.

Работете бързо, за да не се втвърди палачинката. Обърнете палачинката, за да се запече малко и страната с плънката.

Друг вариант, който можете да използвате, е да сложите малко от плънката в тигана и тогава да разлеете от сместа за палачинки, за да залепне по-добре и да не падат парченца от плънката.

При готовност на палачинка я изнесете на дъска, поставете две дървени шишчета в единия край и навийте на рулце.

По желание може да поднесете солените палачинки с майонезен сос.

Хашимакито от палачинки с пиле е готово.

Рецептата е адаптирана от Йоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: