Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо на ивици и го мариновайте в барбекю соса за 2 ч.
Нарежете морковите, зелето и и лука на ситно. Намажете тиган с олио и изпържете пилешките ивички до готовност. Нарежете и месото на ситни кубчета. Объркайте месото със зеленчуците.
Направете сместа за палачинките, като разбъркате яйцата, брашното и сухия бульон до гъста, гладка смес. Разредете с водата, като разбърквате с бъркалка. Оставете готовата смес да престои 30 мин.
Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерена температура на котлона. Намажете с олио. Сипете от палачинковата смес и разнесете в кръг, за да стане по-тънка палачинката. Веднага поръсете с 1-2 с.л. от плънката и притиснете, за да залепне за палачинковата смес.
Работете бързо, за да не се втвърди палачинката. Обърнете палачинката, за да се запече малко и страната с плънката.
Друг вариант, който можете да използвате, е да сложите малко от плънката в тигана и тогава да разлеете от сместа за палачинки, за да залепне по-добре и да не падат парченца от плънката.
При готовност на палачинка я изнесете на дъска, поставете две дървени шишчета в единия край и навийте на рулце.
По желание може да поднесете солените палачинки с майонезен сос.
Хашимакито от палачинки с пиле е готово.
Рецептата е адаптирана от Йоли.