Заешко с дробчета на фурна

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1488140215215
02/09/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене95 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 091
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • заешко месо - около 1/2 заек
  • дробчета - 1 бр.
  • сърце - 1 бр.
  • бъбреци - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пресен лук - 2 стръка
  • лук - 1/2 глава стар
  • зелени чушки - 1 бр.
  • джоджен
  • червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз - за поръсване
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции, сложете в купа и хубаво натрийте със сол, червен пипер, джоджен и олио.

Нарежете двата вида лук на едро и сипете в тава, чушката също нарежете и сипете олио и малко червен пипер.

Разбъркайте и отгоре подредете месото, бъбреците и сърцето. Сипете вода около 3 водни чаши и покрийте с алуминиево фолио.

Печете във фурната за около час, след което извадете и добавете измития ориз и дробчетата.

Покрийте отново със фолиото и печете още 30 минути.

Накрая премахвате фолиото и запичате до зачервяване. Поръсвате със магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар