Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щруделчета с кафява захар

Щруделчета с кафява захар

Щруделчета с кафява захар
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Писано е в Кулинарната библия - от щруделчетата с кафява захар ви се полага двойна порция"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г /1 пакет/
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1
  • канела - 1 ч.л.
  • ябълки - 1 кг
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете ябълките. Настържете ги на едро ренде. Изцедете добре от сока. Сложете канелата, ванилията и разбъркайте добре.

Извадете и разстелете пакета с корите. Вземете една кора, поръсете с олио.

Върху нея сложете друга кора и отново поръсете с олио. Сложете третата кора отгоре.

Поръсете с олио, ябълки и от кафявата захар (моите ябълки не бяха много сладки и сложих по 2 с.л захар).

Завийте дългата част на руло.

Поставете в тавата на фурната, която предварително сте застлали с хартия за печене. Направете по този начин всички кори до изчерпване на количеството.

Готовите пурички поръсете отгоре с олио и малко захар.

Загрейте фурната на 200°C и изпечете щрудела до приятен златист загар.

Изчакайте да изстине и поръсете с пудра захар.

Щруделчетата с кафява захар са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: