Начин на приготвяне
Измийте и обелете ябълките. Настържете ги на едро ренде. Изцедете добре от сока. Сложете канелата, ванилията и разбъркайте добре.
Извадете и разстелете пакета с корите. Вземете една кора, поръсете с олио.
Върху нея сложете друга кора и отново поръсете с олио. Сложете третата кора отгоре.
Поръсете с олио, ябълки и от кафявата захар (моите ябълки не бяха много сладки и сложих по 2 с.л захар).
Завийте дългата част на руло.
Поставете в тавата на фурната, която предварително сте застлали с хартия за печене. Направете по този начин всички кори до изчерпване на количеството.
Готовите пурички поръсете отгоре с олио и малко захар.
Загрейте фурната на 200°C и изпечете щрудела до приятен златист загар.
Изчакайте да изстине и поръсете с пудра захар.
Щруделчетата с кафява захар са чудни!