Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински филенца с гъби и сметана

Свински филенца с гъби и сметана

Свински филенца с гъби и сметана
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Свинско с гъби и сметана - чудесно ястие за половин час"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 400 г
  • гъби - 400 г
  • лук - 1 глава
  • сметана - 200 мл за готвене
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • ементал - 1 шепа настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете свинското филе с дебелина 4-5 сантиметра. Овкусете със сол и черен пипер.

Запечатайте го от двете страни и заделете.

В същата мазнина запържете лука, който сте нарязали на дребно.

Обелете и нарежете гъбите. Сложете при лука. Изчакайте да се запържат добре и върнете месото.

Сложете бялото вино и изчакайте да изври алкохолът. Добавете сметаната и една кафена чаша вода. Сложете сол и разбъркайте.

Прехвърлете в тенджера под налягане и варете 10 минути. Отворете и сложете кашкавала.

Разбъркайте добре до пълното му разтопяване.

Свинските филенца с гъби и сметана са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: