Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Обезкостени пилешки бутчета на скара с ароматни подправки

Обезкостени пилешки бутчета на скара с ароматни подправки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Обезкостени пилешки бутчета на скара с ароматни подправки
Снимка: Зори
1 / 7
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Поканете гости, за да им се изфукате какви невероятно вкусни обезкостени пилешки бутчета на скара с ароматни подправки може да приготвяте"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1.2 кг (3 бр. едри)
  • черен пипер
  • сол
  • сушени зеленчуци
  • моркови - 1 ч.л.
  • праз - 1 ч.л.
  • червени чушки - 1 ч.л.
  • кромид лук - 1 ч.л.
  • целина - 1 ч.л.
  • пащърнак - 1 ч.л.
  • oлио - 1/2 ч.л.
  • за гарнитура
  • люти чушки - 4 - 5 бр.
  • зелени пиперки - 4 бр.
  • кромид лук - 2 големи глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват и обезкостяват, като се внимава да не се разкъсат, за да станат на пържоли.

С помощта на мелничка се смилат сушените зеленчуци (морков, праз, червена чушка, кромид лук, целина, пащърнак).

Върху дървена дъска се поръсват по малко сол и черен пипер и по чаена лъжичка от смлените сушени зеленчуци.

Всяка пилешка пържола се поставя върху сместа от подправките и леко се притиска с ръце. Отгоре отново се поръсва със сушени зеленчуци, сол и черен пипер. Притиска се, за да полепнат добре подправките.

По същия начин се процедира и с останалите две пилешки пържоли. Накрая се прехвърлят в широка купа и се заливат с олиото. Оставят се на страни да се овкусят за 30 минути.

През това време лукът се обелва и нарязва на шайби, пиперките и чушките се измиват и подсушават.

Скарата се загрява хубаво и се намаслява. Върху нея се изпичат първо намазаните с олио шайби кромид лук, след тях пилешките пържолки от бутчета и пиперките. Обръщат се, за да се изпекат равномерно.

В подходящ керамичен съд се нарежда на дъното ред изпечен лук, следван от изпечените бутчета, отново най-отгоре отново лук и чушките. Захлупва се с капак и се оставят 20-30 минути върху вече изключената, но още гореща скара, за да си отдъхнат преди сервиране.

Обезкостените пилешки бутчета на скара с ароматни подправки са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Извинявам се за допуснатата грешка - олиото е 1 кафена чашка, а не лъжичка.
27.09.2018 10:12
2
Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Много апетитно и изкушаващо. Поздравления.
17.09.2018 15:35
3
1
Покажи всички подкоментари