Начин на приготвяне
Почистваме чушките, оставяме настрана. Загрява се олио и запържваме нарязан лук и морков на ситно. Добавя се оризът, бъркаме, докато стане стъклен.
Прибавяме 1 обелен и нарязан домат и овкусяваме с универсална подправка. Сипва се 1 1/2 ч.ч. гореща вода и оставяме за кратко на котлона, докато оризът я поеме. Разбърква се, за да не загори.
Плънката е готова и се пълнят чушките. Нареждаме в тава, ако има още плънка, се пълни пресен домат. Като първо се изчиства дръжката, после се издълбава със супена лъжица.
Издълбаната част се нарязва на парченца и слага на дъното на тавата в която ще се пекат чушките. Отгоре се залива с 1-2 ч.ч. вода и печем за 50 минути в гореща на 180 градуса фурна.
В купа се разбива яйцето, киселото мляко и брашното. Изсипва се в тенджера с незалепващо покритие. След това се налива и отделеният сос от чушките. Сосът ври в тенджерка на тих огън.
Бъркаме непрекъснато с дървена лъжица, докато се сгъсти. Внимава се да не загори.
Накрая се добавя лимоновият сок.
Изпечените чушки се заливат с приготвения сос, поръсва се с прясно смлян черен пипер и пресен наситнен магданоз.