Начин на приготвяне
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на средно големи кубчета.
В отделна тенджера слагаме да се заври водата за варивото. Във врялата вода слагаме шарлана и солта, а след тях киноата. Варим 15-20 минути с периодично разбъркване, докато поеме всичката вода.
Докато тя стане готова, приготвяме салатата, като към картофите добавяме сварената и изронената царевица, нарязаните на малки кубченца - ролца от раци, и на ситно нарязания пресен магданоз. Овкусяваме с шарлана, хималайската сол и домашния ябълков оцет и разбъркваме.
Разпределяме салатата в 3 порции и поръсваме с вече изстиналата киноа!
Киноата придава на ястието екзотично красив вид с малките си блестящи зрънца! Прекрасна комбинация с картофената салата!
Чудно Вкусно!