Пържен Зарган

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Пържен Зарган
Снимка: Ники
1 / 9
26/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"И баба знае да пържи цаца, но не сте яли истинско мезе за бира, ако не сте опитвали пържен зарган"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг зарган
  • сол
  • олио
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме рибата.

Осоляваме и оставяме в хладилник, докато загреем олиото в тигана.

Когато олиото е сгорещено, овалваме рибата в брашно и изпържваме.

Сервира се по желание с лимон или със сос за риба. Декорирайте в чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Забраната е една от най-вкусните риби, бяла риба тази на снимката е голяма по принцип са по малки нашите българските. Дори като ги държите може да видите странно явление става малко зелена. Много вкусна,за любителите на чесъна в комбинация с риба може да се направи и сос. Запържва се ситно нарязан чесън,добавя се малко брашно и кисело мляко, става разкош.
31.05.2016 12:42
2
2
1
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
Това е морска риба.Има я по рибните борси.А може и сам да си я наловиш.
30.05.2016 06:56
1
Покажи всички подкоментари
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Има ли я в магазините тази рибка или трябва да си я наловим?
30.05.2016 01:00
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Направо страшна изглежда не бях виждала такава риба хем съм от рибарско семейство.
30.05.2016 00:50
1