Пържен Алай

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Пържен Алай
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
19/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Сега остава само да се разберем за гарнитурата - бяло вино или бира?"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 2 кг Алай
  • брашно
  • олио
  • маруля
  • лимони
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо отстраняваме много добре люспите, после и вътрешностите.

Измиваме и посоляваме, покриваме с фолио и оставяме поне 1-2 часа да си поеме солта.

Всяко парче потапяме в брашно и изтупваме да падне излишното.

В тенджера със много олио (може и мас) започваме да пържим, като гледаме да я зачервим хубаво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
И аз често ходя през лятото за риба, хем рибка хем на пикник със всичките му тертипи.:) Има почти подобна риба на визия и при нас и казваме кабакулак. Тези риби са с вкусно месо но към опашката вече мисля да не си играя да ги пържа, страшно много кости има.:)
19.05.2016 22:45
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Тази риба определено има много имена :)За предпочитане е да е по изпържена :),преди години съм ходила на риболов на Марица,мъжете уловиха скобари и решиха че те ще я пържат,накрая на мен ми се стори че доста са я изсушили и това им беше извинението,че се ядяла поизпържена :)
19.05.2016 22:32