Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на Тиган»Баница с бекон, извара и кашкавал

Баница с бекон, извара и кашкавал

Баница с бекон, извара и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
10/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
16
"Из рубриката баници за големи лакомници - вкусна баница с бекон, извара и кашкавал"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 10 бр.
  • олио - за поръсване
  • плънка
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • извара - 200 г
  • бекон - 4 ленти
  • кашкавал - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с вилица. Добавя се кисело мляко с разбита в него сода за хляб да шупне и сипваме при яйцата.

Прибавя се извара, нарязан на кубчета бекон и кашкавал и малко сол. Всичко се разбърква добре.

Върху една кора се поръсва олио, отгоре втора кора и по цялата кора се разпределя от плънката с лъжица.

Навива се на руло по тясната страна и нареждаме върху хартия за печене.

Така се оформят 5 рула, нарязват се парчета и поръсваме с олио.

Печем в загрята фурна 200°C 20-25 минути до златисто.

Изважда се и с четка се намазва с вода, покрива се с кърпа да се задуши.

Хапваме с билков чай за закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: