Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Солено руло»Телешко руло с кашкавал и бекон

Телешко руло с кашкавал и бекон

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Телешко руло с кашкавал и бекон
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Сочно телешко руло и зеленчуци - успяхме ли да ви впечатлим"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1.5 кг
  • бекон - 200 г пушен
  • кашкавал - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • за намазване
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • бира - 50 мл
  • зехтин - 1 ч.л.
  • за гарнитура
  • моркови - 250 г, бейби
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • ябълки - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • мащерка
  • мед - 1 с.л.
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От телешкото оформете две правоъгълни парчета и ги изтънете с чукче. Овкусете със сол, черен пипер и мащерка. Върху тях поръсете нарязаните на кубчета бекон и кашкавал.

Завийте на стегнати рула и ги завържете с конец. Сложете ги в тавичка, поръсете ги олио и налейте около 1 ч.ч вода. Покрийте с фолио и печете на 200 градуса около 1 час и 30 минути или до готовност на месото.

Извадете го от фурната, свалете фолиото и намажете рулата с приготвената смес от пипер, горчица, бира и зехтин.

Върнете във фурната за още 10-15 минути. За гарнитурата овкусете морковите и нарязаните на парчета ябълка и картофи със сол, черен пипер, малко мащерка и зехтин.

Разбъркайте хубаво и ги сложете във фурната на 200 градуса за около 20 минути. Поръсете ги с меда и върнете за още 5 минути.

Нарежете соленото руло на парчета и гарнирайте с глазираните моркови, картофи и ябълки.

Готовото телешкото руло е изключително подходящо за гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: