Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца по Бургундски

Яйца по Бургундски

Яйца по Бургундски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • вода - 2 ч.ч.
  • краве масло - 200 г
  • сол - 2 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 големи
  • сирене - 1 ч.ч. настъргано
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се кипва, след като са добавени маслото, солта и захарта. Изсипва се брашното и се бърка енергично с дървена лъжица, докато се оформи лепкава смес.

Оставя се да се охлади и едно по едно се добавят яйцата, докато се получи гладка смес. Към нея се добавят подправката и три четвърти от сиренето.

С малка лъжичка се изсипват топчета колкото орех на около 5 см разстояние едно от друго върху тава, покрита с хартия за печене и се поръсват с останалото сирене.

Пекат се около 7-8 минути в предварително загрята на 220°С фурна и след това се допичат още 15 - 20 минути на 180°С или до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: