Картофи с кайма

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
44
83
351
27/02/2013
"Вкусно ястие, което в никакъв случай не бива да се бърка с мусака!"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 944
  • Преглеждания за месеца470
  • Преглеждания за седмицата54
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на порции измитите картофи. Измиваме ги под течаща вода и отцеждаме в гевгира. Слагаме ги в дълбока тенджера с добре прилепващ капак.

Сипваме на дъното олио и запръжваме каймата, докато хване цвят. Вадим я с решетъчна лъжица и отцеждаме от мазнината. В същата мазнина задушаваме под капак картофите с малко вода.

Добавяме всички подправки и ситно нарязаните лук, чесън и люти чушки. Всичко се разбърква добре и щом водата почне да се изпарява, връщаме каймата към останалите продукти и продължаваме да задушаваме.

Осоляваме на вкус. Ястието трябва да остане почти на мазнина. При сервиране поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
мария
мария
08.08.2013 17:58
Но на картинката има грах царевица домати а в вашата рецепта не ги виждам
0
0
TEODORA
TEODORA
02.03.2013 19:23
МНОГО ХУБАВА РЕЦЕПТА! И ВКУСНА, И ЛЕСНА :)
0
0
4u4uliga
4u4uliga
27.02.2013 17:27
Еееееееее,това си е страхотен гювеч.:)потекоха ми лигите,нямам търпение да си го сготвя.Много готини рецепти има в този сайт.Повече такива сайтове като вашия, да има.Положително действащи на човек.:)адмирации:)
0
0