Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния с Картофи, Кайма и Грах

Яхния с Картофи, Кайма и Грах

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Яхния с Картофи, Кайма и Грах
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Диети, диети, а на душата ѝ се иска една ароматна домашна яхнийка с картофи, кайма и грах"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г смес
  • червен лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр. малък
  • чушки - 1 бр. зелена
  • домати - 1 бр. малък
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • картофи - 5 - 6 бр. средни
  • грах - 400 г замразен
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • копър - 1 ч.л. сух
  • магданоз
  • сол
  • универсална подправка - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В ниска тенджера запържвам каймата до побеляване с 1-2 с.л. вода, за да се раздроби

по-лесно.

След това прибавям дребно нарязаните лук, чушката и едро нарязания морков.

Когато те са поомекнали достатъчно добре, прибавям нарязаните на едро картофи и след тях граха, нарязания домат и доматеното пюре.

Добавям подправките и доливам около литър топла вода.

Разбърквам хубаво и покривам с капак тенджерата. Задушавам картофената яхния около 45 минути, на слаб огън.

Готовата яхния поръсвам с магданоз.

Яхнията с Картофи, Кайма и Грах е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: