Пълнени картофи с кайма

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пълнени картофи с кайма1 / 2
20/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Опитайте от нашите пълнени картофи с кайма и няма да се сетите повече за други!"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 големи
  • кайма - 500 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • боб - 200 г червен, от консерва
  • лук - 2 глави
  • червени чушки - 2 капии от буркан, обелени
  • сол
  • черен пипер
  • масло
  • червен пипер
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и без да ги белите ги сложете цели леко да се сварят. Полусварените картофи се цепват по средата и леко се разтварят без да се чупят - колкото да могат да се напълнят. Още топли се намазват вътре с малко масло.

В сгорещена мазнина се запържва накълцания лук, прибавя се каймата, нарязаните на дребно домати и доматено пюре.

Като заври се добавя и червения фасул, овкусява се с подправки и се вари, докато течността не се поизпари. С приготвената плънка се пълнят картофите.

Всеки картоф се увива в намазнено фолио, подрежда се в тава и се пече за около 20-25 минути на 200 градуса.

Пълнените картофи се поднасят без станиол с нарязана капия и настърган магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка: