Начин на приготвяне
В загрято олио в тенджера се задушават нарязан ситно лук, кубчета пресни картофи и обелена тиквичка.
Поръсват се с малко сол и черен пипер.
Прибавя се каймата, да стане на трохи, сипваме нарязан ситно домат и лъжичка червен пипер.
Налива се малко вода, прибавяме кимион, риган, магданоз и след минута се прехвърля в тавичка.
Печем докато изври водата. Заливаме с разбити яйца, кисело мляко и настърган кашкавал.
Връщаме да се запече мусаката до златисто и готово. Може да се сервира с кисело мляко и пържени чорбаджийски чушки.
Чудесна гозба за обяд - вкусотия! Мусаката с тиквичка, картофи, кайма и кашкавал е готова.