Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с тиквичка, картофи,кайма и кашкавал

Мусака с тиквичка, картофи,кайма и кашкавал

Мусака с тиквичка, картофи,кайма и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Богата мусака - ей такава я обичаме"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 голяма
  • картофи - 2 едри
  • лук - 1 глава
  • олио - 60 мл
  • кайма - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 равна с.л.
  • кимион
  • домати - 1 среден
  • заливка
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • кашкавал - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрято олио в тенджера се задушават нарязан ситно лук, кубчета пресни картофи и обелена тиквичка.

Поръсват се с малко сол и черен пипер.

Прибавя се каймата, да стане на трохи, сипваме нарязан ситно домат и лъжичка червен пипер.

Налива се малко вода, прибавяме кимион, риган, магданоз и след минута се прехвърля в тавичка.

Печем докато изври водата. Заливаме с разбити яйца, кисело мляко и настърган кашкавал.

Връщаме да се запече мусаката до златисто и готово. Може да се сервира с кисело мляко и пържени чорбаджийски чушки.

Чудесна гозба за обяд - вкусотия! Мусаката с тиквичка, картофи, кайма и кашкавал е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: