Картофи с кайма

Картофи с кайма

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
4489355
Картофи с кайма1 / 2
27/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
"Вкусно ястие, което в никакъв случай не бива да се бърка с мусака!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на порции измитите картофи. Измиваме ги под течаща вода и отцеждаме в гевгира. Слагаме ги в дълбока тенджера с добре прилепващ капак.

Сипваме на дъното олио и запръжваме каймата, докато хване цвят. Вадим я с решетъчна лъжица и отцеждаме от мазнината. В същата мазнина задушаваме под капак картофите с малко вода.

Добавяме всички подправки и ситно нарязаните лук, чесън и люти чушки. Всичко се разбърква добре и щом водата почне да се изпарява, връщаме каймата към останалите продукти и продължаваме да задушаваме.

Осоляваме на вкус. Ястието трябва да остане почти на мазнина. При сервиране поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: