Начин на приготвяне
Измити и почистени зеленчуци се нарязват на парчета в подходящ съд.
В голяма тенджера сипваме оцет, вода, сол, захар, дафинов лист, зърна черен пипер и оставяме да заври. Сваляме от котлона и оставяме леко да се охлади.
На дъното на 2 буркана от 3 литра сипваме във всеки по 1 ч.л. синапено семе и по 3 счукани на прах аспирини.
Пълним бурканите с зеленчуци и с черпак се налива от марината да не спукаме бурканите.
След 4-5 черпака се долива догоре и затваряме с капачки.
Съхраняваме царската туршия на хладно, като 4-5 дни се разбъркват с дървена лъжица.
Лесната туршия в 3-литрови буркани е готови.
Виж също защо се слага аспирин в туршията и защо побелява туршията.
Коментари