Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Филе от ципура с магданозено песто и горчичен сос

Филе от ципура с магданозено песто и горчичен сос

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Филе от ципура с магданозено песто и горчичен сос4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Невероятна комбинация от вкусове в чиния - ципура с песто и апетитен сос"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 средно големи
  • горчица
  • сметана - 150 мл готварска
  • естрагон
  • черен пипер
  • сол
  • каперси - за декорация
  • зехтин
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 4 - 5 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно филетираме ципурата. Намазваме от двете страни с пестото, приготвено от пасираните магданоз, зехтин и чесън.

Поставяме рибата върху кухненска хартия с кожата надолу и печем за около 10 мин във фурната.

През това време приготвяме соса, като кипваме 2-3 с.л. дижонска горчица със 150 мл готварска сметана и малко вода до получаване на нужната гъстота.

Овкусяваме с малко естрагон и сол и черен пипер на вкус.

Поднасяме печената риба върху още топлия сос и декорираме с каперси.

Филето от ципура с магданозено песто и горчичен сос е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: