Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена пица»Еврейско калцоне с риба тон

Еврейско калцоне с риба тон

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Еврейско калцоне с риба тон
Снимка: Станислава Вълкова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • суха мая 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • За пълнежа
  • риба тон - 2 консерви
  • песто - 1 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • За намазване
  • яйца - 1 бр.
  • сусам - или маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото смесете брашното, солта, захарта и сухата мая. Добавете зехтина постепенно, докато разбърквате брашното със съставките.

Добавете водата постепенно, докато се формира тестото.

Продължете да месите, докато се получи меко и кадифено тесто. Дайте на тестото да почине.

За пълнежа смесете рибата тон с песто. Запържете лука в малко масло и добавете към рибата тон. Добавете сол и черен пипер. Формирайте кръгове от тестото като питки, поставете две супени лъжици от пълнежа в центъра и уплътнете във формата на полукръг.

Печете 2-3 минути в предварително загрята фурна до средна температура от 180 градуса. Извадете ги.

Намажете питките с яйчен жълтък, поръсете се със сусам или маково семе, сложете обратно във фурната за още 20 минути, докато тестото получи златист загар.

Сервирайте горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: