Икономичен ябълков щрудел

12/09/2018
"Добавете в рецептата - опасно вкусен, може да изядете цялата тава без да искате"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 717
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват и настъргват на едро ренде. Вземат се две кори, едната се поръсва с олио, върху нея се поставя втора кора и разпределяме част от настърганите ябълки.

Отгоре се поръсват с 2-3 с.л. захар и голяма щипка канела.

По тясната страна се навива на руло и нареждаме в тава.

Така се оформят и останалите кори.

Отгоре се намазват с чатка с олио и печем в загрята фурна 180°C около 25-30 минути до златисто.

Изважда ябълковия щрудел, поръсваме с пудра захар и нарязваме на парчета.

По вкусен е студен, стига да изчакате!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар