Пържен паламуд с царевично брашно

Пържен паламуд с царевично брашно
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
12/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви30 мин.
Общо40 мин.
Порции2

Необходими Продукти

  • паламуд - 1 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • царевично брашно - за овалване
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Паламуда почистваме добре и нарязваме напречно на шайби.

Първо режем перките и главата като запазваме корема цял и чести с остър нож.

Измиваме добре рибата.

Нарязаната рибка поливаме обилно със сока на прясно изцеден лимон и оставяме поне 30 минути.

Овалваме шайбите паламуд в царевично брашно, в което сме сложени сол и черен пипер.

Слагаме дълбок тиган и олио, което го загряваме силно.

Пържи се до хубаво зачервяване и всяко парче.

Готовите изпържени шайби слагаме върху кухненска хартия.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: