Пържен паламуд с царевично брашно

12/09/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132313517865
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо949
  • Преглеждания за месеца367
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • паламуд - 1 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • царевично брашно - за овалване
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Паламуда почистваме добре и нарязваме напречно на шайби.

Първо режем перките и главата като запазваме корема цял и чести с остър нож.

Измиваме добре рибата.

Нарязаната рибка поливаме обилно със сока на прясно изцеден лимон и оставяме поне 30 минути.

Овалваме шайбите паламуд в царевично брашно, в което сме сложени сол и черен пипер.

Слагаме дълбок тиган и олио, което го загряваме силно.

Пържи се до хубаво зачервяване и всяко парче.

Готовите изпържени шайби слагаме върху кухненска хартия.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар