Начин на приготвяне
Дробът се измива и се накисва за час в съд с прясно мляко (да го покрива хубаво).
След това се пуска във вряща подсолена вода за около 15 минути. Изважда се, отцежда се и се нарязва на дребни парчета.
В дълбок тиган се задушава първо лукът в малко олио, добавя се към него парчетата дроб и оризът.
Подправя се със сол, черен пипер, червен пипер и джоджен на вкус и се изсипва в дълбока разлята тава.
Налива се вода в съотношение 3:1 спрямо ориза, разбърква се и се пече в загрята на 180 градуса фурна.
За заливката разбърквате киселото мляко със содата, яйцата, брашното, малко сол и черен пипер, поливате равномерно върху ястието, връщате във фурната, докато се запече.
Поднася се с нарязан на ситно пресен магданоз и няколко лъжици кисело мляко, овкусено по желание със счукан чесън.