Свинска Дроб Сърма

VeliVeli
Чирак
10
33
2
11
15/09/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 296
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се измива и се накисва за час в съд с прясно мляко (да го покрива хубаво).

След това се пуска във вряща подсолена вода за около 15 минути. Изважда се, отцежда се и се нарязва на дребни парчета.

В дълбок тиган се задушава първо лукът в малко олио, добавя се към него парчетата дроб и оризът.

Подправя се със сол, черен пипер, червен пипер и джоджен на вкус и се изсипва в дълбока разлята тава.

Налива се вода в съотношение 3:1 спрямо ориза, разбърква се и се пече в загрята на 180 градуса фурна.

За заливката разбърквате киселото мляко със содата, яйцата, брашното, малко сол и черен пипер, поливате равномерно върху ястието, връщате във фурната, докато се запече.

Поднася се с нарязан на ситно пресен магданоз и няколко лъжици кисело мляко, овкусено по желание със счукан чесън.

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар