Начин на приготвяне
За приготвянето на блата разбийте яйцата заедно със захарта и ванилията.
В друг съд разтопете шоколада и маслото на водна баня и оставете сместа за кратко да се охлади.
Добавете я след това на тънка струя към яйчената смес.
Пресейте брашната и ги изсипете към сместа, бъркайте.
Изсипете готовата смес в тава с падащо дъно върху хартия за печене, наредете отгоре малините и я сложете да се пече за около 25 минути на 180 °C.
Извадете блата за тортата от формата и го оставете да се охлажда.
В купа разбъркайте маскарпонето, заквасената сметана и карамеления сос дулсе де лече.
Накиснете желатина в студена вода за няколко минути и след това го разтворете на водна баня.
Изсипете го към крема и го разбъркайте добре.
Сложете блата във формата с падащо дъно и го залейте с крема. Загладете го хубаво.
Сложете домашната торта в хладилник за минимум 12 часа.
За приготвянето на глазурата сложете сладкарската сметана да заври и начупете в нея шоколада.
Охладете я и залейте вкусната шоколадова торта с нея - върнете я обратно в хладилника за около 1 час.
По желание я украсете с малини и начупени бисквитки.
Шоколадовата торта с карамелено маскарпоне е много вкусна.
Да ви е сладко!