Начин на приготвяне
Измийте и нарежете пилешките гърди на не много тънки пържоли. Оваляйте ги в царевичното брашно от двете страни.
В загрята тиган разтопете кравето масло със зехтина. Запечатайте пържолите от двете страни. Извадете и подредете в тавата, която ще печете.
В същата мазнина запържете гъбите, които предварително сте обелили и нарязали на тънки филийки. Добавете 1 ч.л. царевично брашно.
Разбъркайте, налейте водата и натрошете половин кубче пилешки бульон. Изчакайте да се разтвори и добавете бялото вино, а след две-три минути сложете сметаната и лимоновия сок.
Разбъркайте добре, овкусете със сол, черен пипер и изключете.
Залейте пържолите със соса.
Загрейте фурната и печете 30-40 мин на 200-220 градуса.
Поръсете с магданоз или пера от зелен лук.
Пилешките Гърди с Гъбен сос на Фурна са много вкусни.