Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки гърдички в гъбен сос на тиган

Пилешки гърдички в гъбен сос на тиган

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
851k162844
Пилешки гърдички в гъбен сос на тиган
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 2
18/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Пилешки гърдички в гъбен сос на тиган, към които да поднесете чаша бяло вино."

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 600 г
  • печурки - 250 г
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • прясно мляко - 200 мл
  • краве масло - 30 г
  • олио - 30 мл
  • брашно - 1 с.л. без връх
  • сол - 1 щипка
  • магданоз за поръеване
  • За маринатата
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • мащерка 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе маринатата за пилешкото.

В киселото мляко добавете всички посочени подправки и разбъркайте добре.

Направете разрез на пилешките гърдички така, че да се получат 2 еднакви пилешки пържоли.

Наредете гърдите в широк съд. Намажете ги обилно с маринатата от двете страни. Покрийте ги със стреч фолио или подходящ капак и ги приберете в хладилника за 1 час.

Загрейте олиото и кравето масло в тигана и добавете нарязаните на две половинки гъби. Добавете подправките и посолете, но бъдете внимателни да не пресолите ястието, защото обикновено бульоните са солени.

Запържете ги за 10 - ина минути и ги изкарайте в чиния.

В същия тиган изпържете пилешките гърди. Ако е необходимо, добавете още малко масло.

Пържете ги по 5 минути от всяка страна.

Изкарайте изпържените пилешки гърди в чиния и в същия тиган запържете брашното и налейте бульона като бъркате енергично за да не се получат бучки.

Прибавете гъбите. След няколко минути добавете и прясното мляко. След като соса заври, прибавете и пилешките гърди.

Покрийте с капак и гответе 15 мин на слаб огън. Разбърквайте от време на време, за да не загори.

Готовите пилешки гърдички в гъбен сос на тиган поръсете със ситно нарязан магданоз.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: