Начин на приготвяне
В купа сипваме брашното, ситно стритата сушена мащерка, наситно нарязаните маслини. Към тях добавяме яйцето (предварително разбъркано) и подправяме с хималайската сол и шарлана.
Поръсваме содата и я поливаме с оцета, за да се активира пълноценно. Разбъркваме всичко заедно и доливаме водичка, докато не получим едно меко тесто, което месим в продължение на 5 минути.
Разточваме дебели фитили, дълги 5 см, и ги завиваме в кръгчета, като притискаме двата края и ги съединяваме.
В намазнена тава ги нареждаме с малко разстояние между тях, намазваме ги с шарлан отгоре и ги печем около 10-15 минути на 200 градуса.
След като са готови, ги покриваме с кърпа за да омекнат.
Невероятни италиански гризини с мащерка и маслини!
Чудно Вкусно!