Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Италиански гризини с мащерка и маслини

Италиански гризини с мащерка и маслини

Италиански гризини с мащерка и маслини
Снимка: Илиана Първанова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 400 г
  • мащерка - 4 щипки (сушена, ситно стрита)
  • маслини - 2 с.л. наситно нарязани
  • яйца - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • ябълков оцет - 1 и 1/2 с.л. домашен
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. фина
  • шарлан - 2 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашното, ситно стритата сушена мащерка, наситно нарязаните маслини. Към тях добавяме яйцето (предварително разбъркано) и подправяме с хималайската сол и шарлана.

Поръсваме содата и я поливаме с оцета, за да се активира пълноценно. Разбъркваме всичко заедно и доливаме водичка, докато не получим едно меко тесто, което месим в продължение на 5 минути.

Разточваме дебели фитили, дълги 5 см, и ги завиваме в кръгчета, като притискаме двата края и ги съединяваме.

В намазнена тава ги нареждаме с малко разстояние между тях, намазваме ги с шарлан отгоре и ги печем около 10-15 минути на 200 градуса.

След като са готови, ги покриваме с кърпа за да омекнат.

Невероятни италиански гризини с мащерка и маслини!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: