Италиански гризини с мащерка и маслини

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор3641371
15/09/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо259
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашното, ситно стритата сушена мащерка, наситно нарязаните маслини. Към тях добавяме яйцето (предварително разбъркано) и подправяме с хималайската сол и шарлана.

Поръсваме содата и я поливаме с оцета, за да се активира пълноценно. Разбъркваме всичко заедно и доливаме водичка, докато не получим едно меко тесто, което месим в продължение на 5 минути.

Разточваме дебели фитили, дълги 5 см, и ги завиваме в кръгчета, като притискаме двата края и ги съединяваме.

В намазнена тава ги нареждаме с малко разстояние между тях, намазваме ги с шарлан отгоре и ги печем около 10-15 минути на 200 градуса.

След като са готови, ги покриваме с кърпа за да омекнат.

Невероятни италиански гризини с мащерка и маслини!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар