Реване със захарен сироп и пирински чай

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
891
14/09/2018
"Разбирате, че не знаете какво е вкусно реване, докато не опитате този ароматен вариант със захарен сироп и пирински чай "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо781
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • За реването
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • масло - 50 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакплувер - 1 пакетче
  • За сиропа от чай
  • пирински чай - 1 пакетче
  • вода - 300 мл
  • захар - 200 г
  • лимони - 1 бр.
  • мента - 20 г
* мерки и количества
Реване

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбийте в купа яйцата със захарта. Добавете брашното и бакплувера и миксирайте. Намажете с масло всички стени на тавата за печене. Изпечете сместа във фурна, предварително загрята на 180 градуса за около 15-20 мин.

За сиропа:

В дълбок съд загрейте пиринския чай с 200 г захар. Добавете и лимонова кора. Оставете сиропа да поври за около 20 мин.

Нарежете вече готовото реване на кубчета, и ги потопете в сиропа.

При сервиране полейте реването с още сироп и гарнирайте с ментова захар.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар