Дзивра

Станислава АрмяноваСтанислава АрмяноваИноватор360363641
17/09/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо231
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват. Към тях се прибавя киселото мляко, угасено със содата. Разбива се добре.

Брашното със солта, захарта и маята се пресява. Към яйчната смес се прибавя постепенно брашното. Накрая се прибавя и натрошено сиренето.

Получава се гъста консистенция както при кекс.

Тавата се намазва с 1/3 от маслото. Сместа се сипва в тавата и се пече на 180 градуса.

Когато започне да се зачервява, тавата се вади и печивото се реже на ромбове.

С останалото разтопено масло се поливат ъглите на ромбовете и се връща да се дозапече.

Когато е готово, се изважда и се завива с кърпа да почине.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Станислава Вълкова
Много добре се получи.
0
0
Станислава Армянова
Радвам се, че се е харесало
0
0