Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Ореховки»Грозните италиански ореховки (Brutti ma buoni)

Грозните италиански ореховки (Brutti ma buoni)

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Грозните италиански ореховки (Brutti ma buoni)
Снимка: marcheva14
1 / 7с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
13
"Грозни, но великолепно вкусни - ето ги прословутите Грозни италиански ореховки"

Необходими Продукти

  • белтъци - 2 бр.
  • захар - 170 г , кристал
  • орехи - 170 г едро смлени
  • лимонов сок - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 ч.л. , екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 170 градуса;

Плоска тава, покрита с хартия за печене.

Белтъците се изсипват в подходяща тенджера заедно с лим. сок, която се поставя на котлон на 4 степен от възможни 9 степени.

Започва разбиването им с миксер на максимална скорост. На порции се прибавя захарта и продължава разбиване на максимум, докато се стопи, да няма остатъци от кристалчета на захарта, или за около 7 - 8 минути.

Ако се прецени, че температурата на котлона е висока, веднага се сваля на 3-та степен. Получава се много пухкав, стегнат, лъскав крем.

Разбитите белтъци се прехвърлят в купа, добавят се ванилията и орехите, разбърква се с шпатула.

Със супена лъжица се загребва от сместа и се изсипва в тавата на купчинки с разстояние между тях.

Пече се на 170 градуса за около 20-25 мин.

Охлаждат се и се отлепят от хартията.

Източник: Boutique Kristina

Разкошна на вкус ореховка, въпреки че се нарича грозна, това е така, защото не се оформя, за да е гладка отгоре, На външен вид наистина е малко груба отгоре, но с прекрасна консистенция отвътре и много хубаво хрупкава кора отвън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: