Начин на приготвяне
Фурна 170 градуса;
Плоска тава, покрита с хартия за печене.
Белтъците се изсипват в подходяща тенджера заедно с лим. сок, която се поставя на котлон на 4 степен от възможни 9 степени.
Започва разбиването им с миксер на максимална скорост. На порции се прибавя захарта и продължава разбиване на максимум, докато се стопи, да няма остатъци от кристалчета на захарта, или за около 7 - 8 минути.
Ако се прецени, че температурата на котлона е висока, веднага се сваля на 3-та степен. Получава се много пухкав, стегнат, лъскав крем.
Разбитите белтъци се прехвърлят в купа, добавят се ванилията и орехите, разбърква се с шпатула.
Със супена лъжица се загребва от сместа и се изсипва в тавата на купчинки с разстояние между тях.
Пече се на 170 градуса за около 20-25 мин.
Охлаждат се и се отлепят от хартията.
Източник: Boutique Kristina
Разкошна на вкус ореховка, въпреки че се нарича грозна, това е така, защото не се оформя, за да е гладка отгоре, На външен вид наистина е малко груба отгоре, но с прекрасна консистенция отвътре и много хубаво хрупкава кора отвън.