Татарски Ореховки

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Татарски Ореховки
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
28
"Татарските ореховки Бармак са много, много вкусни и лесни за приготвяне."

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • краве масло - 130 г
  • заквасена сметана - 220 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • за плънката
  • орехи - 150 г млени
  • захар - 120 г
  • ванилова захар - 0.01 г пак.
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сметаната, содата за хляб и солта и разбъркайте.

В голяма купа сипете брашното, добавете студеното масло и разтрийте с ръце, докато се получат трохи.

Прибавете заквасената сметана и оформете тестото на топка.

Увийте го във фолио и приберете в хладилника за 1 час.

За плънката смесете орехите със захарта, добавете разтопеното масло и разбъркайте.

Готовото тесто за ореховки разделете на 2-3 части и разточете върху набрашнения плот на тънка кора.

Нарежете на квадратчета, разпределете отгоре по 1 ч.л. от плънката и навийте на сладки рулца.

Печете в предварително загрята фурна на 190 °C за около 20 минути.

Татарските ореховки Бармак са много, много вкусни и лесни за приготвяне.

Опитайте ги!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: