Начин на приготвяне
Смесете сметаната, содата за хляб и солта и разбъркайте.
В голяма купа сипете брашното, добавете студеното масло и разтрийте с ръце, докато се получат трохи.
Прибавете заквасената сметана и оформете тестото на топка.
Увийте го във фолио и приберете в хладилника за 1 час.
За плънката смесете орехите със захарта, добавете разтопеното масло и разбъркайте.
Готовото тесто за ореховки разделете на 2-3 части и разточете върху набрашнения плот на тънка кора.
Нарежете на квадратчета, разпределете отгоре по 1 ч.л. от плънката и навийте на сладки рулца.
Печете в предварително загрята фурна на 190 °C за около 20 минути.
Татарските ореховки Бармак са много, много вкусни и лесни за приготвяне.
Опитайте ги!