Ориз с гъби шийтаке

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Ориз с гъби шийтаке
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"И друг път сме правили гъби с ориз, ама тези гъби са шийтаке и се получи мега вкусно"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч. сварен
  • гъби шийтаке - 1 шепа сухи
  • сол - на вкус
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме гъбите за 20 минути, отцеждаме ги.

Сгорещяваме олиото в дълбок тиган и в него изсипваме гъбите и запържваме за кратко, като разбъркваме.

Прибавяме ориза и отново разбъркваме, доливаме виното, подправяме със сол и черен пипер на вкус и сервираме ориза с гъби топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: