Начин на приготвяне
Оризът се сварява в съотношение 1 към 4, като се капват няколко капки олио във водата за варене, за да не се слепват зрънцата.
Охлажда се. Лукът и чесънът се режат на ситно. Пилешкото филе се реже на тънки ивици. Чушките и китайското зеле се режат на тънки ивици.
В дълбок тиган се загрява олиото и се запържва за 30 секунди чесънът. След това се добавя лукът и се пържи още 1 минута. Добавят се кедровите ядки и захарта и се пържат 30 секунди.
Добавя се месото и се пържи още 2 минути. Добавя се черен пипер и нарязаната чушка и се пържат още 1 минута. Добавя се охладеният ориз и соевият сос.
Разбърква се с вилица, за да попие оризът от соса, котлонът се намалява на минимум и сместа се готви 4 минути. Сваля се от котлона, добавя се нарязаното китайско зеле, разбърква се и се сервира.
Коментари