Начин на приготвяне
В подсолена вряща вода се сваряват предварително измитите и нарязани на средни парчета агнешки дреболии за около 1 час.
Бульонът се прецежда и в него се слагат последователно ситно нарязаните лук, морков, чушка. След 15 минути се добавят вече наситнените агнешки дреболии и след около още 10 минути - и нарязаните на ситно стерилизирани лозови листа и измития и изцеден ориз.
Оставя се да поври още десетина минути и чорбата се дърпа от огъня.
В друг съд се загрява олиото и се запържва брашното, след него - и червеният пипер.
Запръжката се разрежда с бульон от чорбата и постепенно се връща в тенджерата към агнешката чорба.
Агнешката дроб чорба се връща на котлона и се оставя да заври още десетина минути, след което се дърпа и оставя захлупена за 10 минути да отдъхне.
След това се поръсва със ситно нарязан девисил и магданоз, подправя се със сол и черен пипер на вкус.
Поднася се гореща.
Агнешката асма дроб чорба е много вкусна.
С агнешки дреболии препоръчваме да опиташ и нашата страхотна дроб-сарма.
Коментари