Веган пастет с патладжан и сушени зеленчуци

ЗорицаЗорицаГуру93325128534
17/09/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо549
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива и подсушава.

Слага се на добре загрята скара, без да се бели и без да се маха дръжката му, за да може да се обръща по-лесно.

Изпича се равномерно, като се върти периодично, за да се изпече от всички страни.

След това се изчаква да поизстине малко и внимателно се обелва и се отстранява дръжката. С нож се нарязва на ситно и към него се добавят пресованите скилидки чесън и наситненият магданоз.

Добавя се сол и черен пипер на вкус и смлените на ситно сушени зеленчуци (морков, праз, червена чушка, кромид лук, целина, пащърнак и люта чушка).

Добавя се зехтинът и лимоновият сок и се разбърква с вилица до смесването на съставките. По желание може и да го пасирате, но аз лично предпочитам да се усеща текстурата на патладжана.

Прибира се в хладилник за поне час, за да се охлади и овкуси преди поднасяне.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар