Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват, подсушават и без да се белят, се изпичат на добре загрята скара или жар.
Чушките (пиперките и лютите чушлета) също се изпичат, без да се отстраняват дръжките предварително.
След като изстинат, се обелват и начукват в дървена гаванка заедно с измитите листа босилек, ореховите ядки и обелените скилидки чесън.
Към тях се добавя предварително попарения розов домат, сол, шарлан и оцет на вкус.
Разядката се разбърква хубаво и се прибира в хладилник за няколко часа, за да се охлади и овкуси.
Веганската разядка с жарен патладжан и зеленчуци е готова.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за патладжанени разядки, баба Гануш или вкусен пълнен патладжан.