Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с печен патладжан

Разядка с печен патладжан

ТатянаТатяна
Помощник Готвач
26251641
Разядка с печен патладжан
Снимка: Татяна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Разкошна разядка с печен патладжан"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • тахан - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • кимион
  • червен пипер
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват добре. Разрязват се на 2 по дължина. Посоляват се. Оставя се да престои така около половин час, за да се отцедят.

Измиват се и се подсушават с кухненска хартия.

Подготвя се намазнена тавичка. Патладжаните се нареждат с кората нагоре. Пече се до омекване.

Чесънът се обелва. Слага се в блендер. Добавя се зехтинът и таханът. Изцежда се сокът от лимона. Добавя се в блендера. Сместа се блендира.

С лъжица се изгребва вътрешността на патладжана и се слага в блендера.

Магданозът се измива и също се добавя. Отново се блендира.

Апетитната разядка се изсипва в купа. Поръсва се с кимион и червен пипер.

Овкусява се със сол. Патладжанената разядка се разбърква.

Чудесно попълнение на разядката с печен патладжан са сухарчета и парче сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: