Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват добре. Разрязват се на 2 по дължина. Посоляват се. Оставя се да престои така около половин час, за да се отцедят.
Измиват се и се подсушават с кухненска хартия.
Подготвя се намазнена тавичка. Патладжаните се нареждат с кората нагоре. Пече се до омекване.
Чесънът се обелва. Слага се в блендер. Добавя се зехтинът и таханът. Изцежда се сокът от лимона. Добавя се в блендера. Сместа се блендира.
С лъжица се изгребва вътрешността на патладжана и се слага в блендера.
Магданозът се измива и също се добавя. Отново се блендира.
Апетитната разядка се изсипва в купа. Поръсва се с кимион и червен пипер.
Овкусява се със сол. Патладжанената разядка се разбърква.
Чудесно попълнение на разядката с печен патладжан са сухарчета и парче сирене.