Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Лесен паниран кашкавал

Лесен паниран кашкавал

klavdiaklavdia
Новак
336
Лесен паниран кашкавал2 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Бързо, лесно и вкусно мезе за чаша вино"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 500 гр.
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 80 гр.
  • брашно - 150 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате кашкавала на правоъгълници с дебилина около 2 см. и го оставяте за 30 мин. в фризер.

Брашното се смесва с 100 мл. студена вода и щипка сол и се бърка до получаване на гладка каша. Отделно се разбиват яйцата.

Кашкавалът се потапя в купа с студена вода, след това в брашнената каша, след това в галетата, а накрая в разбитите яйца.

Пържат се веднага в олио, след това се отцеждат върху кухненска хартия или салфетка.

Страхотен паниран кашкавал, подходящ както за основно ястие, така и за мезе!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
514
48
33
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Франц Милде
Франц Милде
Ще се изпробва. Паниран кашкавал и палачинки никога не са ми се получавали.
15.08.2015 18:17
6
3
пенелопе круз
пенелопе круз
е щом стигнахте да си сподеяте рецепти за паниран кашкавал, мн. сте зле
01.08.2014 14:17
4
38
az
az
като гледам как се е разтекал.......
31.07.2014 19:39
11
6
Елена
Елена
Много добре, само че ако разбиете яйцата с малко бира няма ли да стане по-добре?
26.07.2013 10:37
10
Яна
Яна
Стахитно,правех го заедно с яйцата,така е супер
20.07.2013 22:54
2
1