Начин на приготвяне
Разбъркайте маята със захарта и добавете киселото мляко със содата, прясното мляко, олиото, солта и брашното.
Постепенно замесете тестото, което трябва да е гладко, еластично и леко лепнещо. Може да съхранявайте това тесто до 1 седмица в хладилник в плик.
От така приготвеното тесто може да приготвите както мекици, така и питки или блат за пица.
Коментари
Но това е мое мнение.
И все пак мисля че рецептата не ми харесва.
Моите рецепти винаги са различни-но тези количества на сол,захар и мая са недостатъчни..
Някой новак ако опита тази рецепта-нито на вкус нито на вид ще хареса печивото!
Маята също,особено сухата мая-за това количество брашно поне 12-13г незнам дали някой е ползвал това тесто но това не е хубава рецепта нито за мекици,нито за питка..