Да,аз пък не вярвам за вредността на маята-тестото се пече дрождите умират..така че колко пък да е вредна?
Но това е мое мнение.
И все пак мисля че рецептата не ми харесва.
Моите рецепти винаги са различни-но тези количества на сол,захар и мая са недостатъчни..
Някой новак ако опита тази рецепта-нито на вкус нито на вид ще хареса печивото!
09.03.2017 17:19
5
Таня Левенова
Първо-за 1.200г брашно,солта и захарта по 1ч.л са твърде малко..
Маята също,особено сухата мая-за това количество брашно поне 12-13г незнам дали някой е ползвал това тесто но това не е хубава рецепта нито за мекици,нито за питка..
09.03.2017 16:29
1
1
marcheva14
Таня, маята не е малко. Напоследък определено работя с много малко мая и на 1.200 бих сложила 1/2 пакетче или около 7 г. и тя чудесно ще си свърши работа. Може би защото аз работя с бързодействаща суха мая и съм много доволна, а и освен това все се пише, че тя не е много полезна и затова драстично намалих количеството ѝ. Това е моето мнение и никой не заангажирам с него, разбира се. В интерес на истината не съм работила точно това тесто, защото си имам моя рецепта и с нея работя. Поздрав!
09.03.2017 16:51
Илияна Димова
тестото е много хубаво за всякакви тестени вкусотии
03.04.2016 08:39
Стефка Богданова
перфектно тесто
03.04.2015 08:47
3
4
Рос
Вярно
01.02.2015 17:50
5
1
Виржиния
От същото тесто /но по-твърдо-да не лепне/ приготвям зелник.Деля го на дверавни части.Едната деля на още три по малки топчета, които след това разточвам и оставям малко да позасъхнат на покривка.Правя плънката с праз,сиренце ,едно яйце и една лъжица брашно.Редя разточената голяма топка тесто,която е по-голяма от тепсията.В средата слагам плънката,от страни двете околовръст кори поръсени с олио и сиренце и цялятя тепсия покривам с третата кора.По края се прави витка,която се намазва с квасено млеко.Втасва 15 мин.и се пече на 200 градуса 50 минути.
27.11.2013 21:29
3
руми
и аз открай време правя така но аз тез продукти сиги съчетах сама реших да сложа каквото имах и стана страхотно тесто, но незнаех че може да стои една седмица в хладилник
27.11.2013 19:22
1
3
Мира
За пръв път виждам, че има тесто хем с мая, хем със сода и хем с прясно, хем с кисело мляко.
27.11.2013 16:01
7
6
kikito
за пица се слага и малко горчица, а наистина си остава с дни меко.
27.11.2013 14:55
4
2
1
Илия
Абсолютно си права!
27.11.2013 15:39
Таня
Тестото се слага в намаслена , найлонова торбичка и се оставя за 12ч в хладилника .Има трайност 1 седмица и от него може да си приготвите пирожки, тутманик, баници ...Към сместта на тестото прибавям 2 яйца, 2с.л. олио , 1с.л. оцет .
18.10.2013 09:52
5
2
Таня
това е вълшебното тесто
18.10.2013 09:44
2
таня
тестото е супер стана чудесна питка
30.04.2013 21:15
2
Наталия Нинова
Аз добавих и едно яйце и се получиха страхотни мекици! :)
Но това е мое мнение.
И все пак мисля че рецептата не ми харесва.
Моите рецепти винаги са различни-но тези количества на сол,захар и мая са недостатъчни..
Някой новак ако опита тази рецепта-нито на вкус нито на вид ще хареса печивото!
Маята също,особено сухата мая-за това количество брашно поне 12-13г незнам дали някой е ползвал това тесто но това не е хубава рецепта нито за мекици,нито за питка..